• OGYI Gyártási engedély

 • Széchenyi 2020 támogatás

  A kedvezményezett neve: PharmaTan Kereskedelmi és Logisztikai Szolgáltató, Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság
  A projekt címe: „A Pharmatan Kft. fejlesztése”
  A szerződött támogatás összege: 5 794 710 Ft
  A támogatás mértéke (%-ban): 100%

  A projekt tartalmának bemutatása:
  A vállalkozás fejlesztési stratégiájába az új szolgáltatások bevezetése, a precízebb, és az elérhető legmodernebb technológiát alkalmazó vizsgálatok és az azok alapján a legmegfelelőbb anyagösszetételek elkészítése szerepel.

  Tevékenységi körünkbe alapvetően étrend kiegészítők, vitaminokat és egyéb aminosavakat tartalmazó kiegészítőket tartalmazó szerek gyártása, szerelése, formázása és csomagolása tartozik. Az aminosavak az emberi testben mindenhol megtalálható alapvető tápanyagaink egyikének, a fehérjéknek az alkotóelemei. A test szöveteinek képződéséhez többféle aminosavból felépülő fehérjére van szükség. A test szárazanyagtartalmának több, mint 50 %-át fehérje alkotja. Ezek bevitelének szükségessége alapvető, a természetes alapanyagokat tartalmazó termékek ideális tartalommal történő kiszerelése piaci rést tölt be.

  A megbízható termékek gyártása és az ahhoz tartozó utómunkálatok bevezetésével (kapszulakészítés, számolás, csomagolás) tevékenység bevezetésével a vállalkozás sokéves múltjára és üzleti kapcsolataira alapozva jelentős gazdasági növekedést tervezünk elérni. Jelentős a piaci rés a megbízható termékek piacán, így a bevált és tapasztalattal bíró vállalkozásunk a meglévő gyógyszerforgalmazó és készítő ügyfeleink felé egyedi, új szolgáltatással és kínálattal tud élni. Az étrend kiegészítők gyártásával és piacképes csomagolásával a magyarországi piac mellett a környező országok nagykereskedelmi központjait is elérjük, így exporttevékenységünk is nő.

  A Bruker Alpha spektrofotométer segítségével a kiindulási anyagok gyors és érzékeny bevizsgálása történik helyben, mellyel idő spórolható meg a külső szerződéses partner bevonása nélkül ezzel jelentős üzleti előny szerezhető olyan konkurens gyártókkal szemben, akiknek a vizsgálatokat külsős, jellemzően német partner végzi.

  A gyártásközi ellenőrzések helyben történő elvégzése lehetővé teszi a minőségi ellenőrzés gyors, pontos elvégzését, továbbá az eredmények tükrében gyorsabban szűrhetőkké vállnak a minőségi hibák. A spektrofotométer kivitelezése és helyigénye sem elhanyagolható mivel nincs szükség hatalmas terekre a működtetéshez. A minták előkészítése is egyszerű így nem igényel további berendezéseket.

  Az apotec desztilláló rendszer segítségével egy lépéssel gyógyszerkönyvi minőségű desztillált víz állítható elő, mely használható gyártáshoz továbbá az eszközök tisztántartásához. Nincs szükség tároló rendszer kialakítására, hiszen mindig annyi állítható elő amennyire szükség van. Ezzel elkerülhető az esetleges vízzel történő szennyeződések bevitele termékekbe.

  Ezek a technológiák a legújabban alkalmazott rendszerek, illetve módszerek, ezeket adaptáljuk a projekt révén Csongrád megyébe. A szolgáltatási tevékenységünk bővül, mivel vizsgálatokat tudunk elvégezni olyan alapanyagokon, amelyeket a termékeinkbe használunk fel. Újabb termékeket tudunk fejleszteni, ami az étrend kiegészítők és az alapanyagok terén termékskálánkban jelentős bővülést jelent.

    A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.16.
   
  Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01218

  Vissza